Allmänt, Gravid med fyran

Vecka 42 (41+0)

Idag går jag in i vecka 41+0 vilket då helt enkelt betyder att en vecka sedan den beräknade dagen nu är gjord.  Det har gått fort på ett märkligt sätt ändå fast ändå inte. Nu är det bara en vecka kvar tills jag anses vara överburen.

Jag mår bra ännu, inte nya krämpor förutom att det är väldigt ömt längst ner vid magen.  Humöret är svajigt och tålamodet uselt, är nog inte den roligaste mamman just nu och det känns ju inge vidare, har så dåligt samvete för barnen när jag inte orkar på samma sätt. Dom vill så gärna att jag skall hoppa i studsmattan med dem eller så vill alla sitta i famnen och läsa böcker men magen är bara i vägen osv…sen är dom ju hyss experter och det krävs inte så mycket just nu för att få bägaren att rinna över. 
Jag sover ändå hyfsat bra förutom att jag vaknar mitt i natten och inte kan somna om, tror det mest handlar om att man kanske är lite på tårna just nu. Tänker om kvällarna att inatt kanske det händer något för på nå vis så föreställer jag mig att det drar igång på natten /tidig morgon eftersom det gjort det med de tre tidigare så när jag sedan vaknar vid 4-5 tiden och ingeting har hänt och jag inte känner något alls så blir det förstås en besvikelse.

Här om kvällen så var jag helt säker på att inatt händer det. Hade så konstig känsla i kroppen på kvällen och det kändes lite annorlunda i magen på nå vis. Det molade lite mer i ryggen osv så jag tänket NU NU….Jag sa till Jonas på kvällen att inatt är det nog dags, jag packade ner toalettväskan och ställde att vid dörren så det bara var att sticka och var fem före att ringa mina pappa eller mamma att färdigt komma och sova över natten MEN…inget hände, den natten hade jag lite mer förvärkar men det var liksom inget mer, jag kände direkt att  det här inte kommer till bära iväg någonstans och det gjorde det inte heller. 

Jag önskar så att jag kunde komma med nå nytt i bloggen, nå framsteg vad gäller känningar men samma status ännu, känner ingenting alls.  Dagtid känner jag inget alls, inga sammandragningar eller något och inatt var det lugnare än lugnast på den fronten också och ännu idag på dagen känner jag ingenting alls, hade igår lite mer i ryggslutet som molande men idag är det helt borta. Har storhandlat och burit tunga matkassar men det hjälper nog inget mer än att ryggen tar mer stryk än att det kommer ut nå barn.
Så nu väntar vi bara vidare då.

Förresten så gissar vi här hemma lite storlek på babyn, jag gissar på: 50 cm och 4260 gram.
Jonas gissar på: 53 cm och 4850 gram (jag hoppas han har väldigt fel 😉 )
Vad tror ni? 😉

IMG_8403

 

10 reaktioner på ”Vecka 42 (41+0)

 1. Siddu vilken fin kula du har Danni ☺️ När du minst anar det är det dags för bebis 😉
  Lite gissning då:
  En kille på 4050g och 52cm lång tror jag :p
  Många kramar från Malin

 2. Vad är det längsta du gått över med de andra barnen? Eller har de varit mer punktliga?;) Hoppas bebis vill ut snart! 42+2 som det blev med Linnéa, då var man “lite smått” urväntad kan jag säga haha!;)

  1. två dagar över tiden är det mesta och det var senast med Filippa, de andra två har kommit bf-5 och bf-1 så att så här länge har jag aldrig varit gravid tidigare och det känns lite snopet.
   Oj 42+2.. ja nå man vet aldrig, snart är jag väl också där. Satte som igång dig sen eller kom det igång av sig själv?

 3. Åh vad jag känner igen det där. Med min minsta som blir 2 mån imorgon gick jag över. Hon föddes 13 dagar över tiden. Två dagar innan bokad igångsättning. Jag var som du letade tecken förgäves , var gråtmild och bara väntade på att bebisen ville komma ut. Så helt plötsligt en måndag morgon strax innan kl 8 satte det fart med råge. 10.30 föddes hon. Mitt 4e underverk som var den första jag gick över med snart har du din bebis här.?

  1. oj verkar som dessa fyror är sega 😉 ja man vill ju så gärna ha ut den så det skulle nog vara på sin plats att den börjar leta sig ut snart. Jag håller tummarna för att den tänker komma före igångsättning.
   Tack för att du delade din erfarenhet, ger mig hopp om att den faktiskt kan komma av sig själv 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *