Gravid med fyran

BB kontroll vecka 40+4

Igår var jag till bb på min sista kontroll för nästa vecka är det överburenhetskontroll som gäller på onsdagen den 1 juni och troligtvis en igångsättning kort därpå.

Det var ett snabbt besök. Alla värden var jätte bra och mitt hb hade stigit ända till 126. Vikten hade  stigit med 1 kg på en vecka så nu har jag sammanlagt gått upp 26,3 kg sen inskrivning och det känns faktiskt hemskt jobbigt. SF måttet hade stigit med 1 cm ( 39 cm) så växer gör den ju nog fast det inte skulle behövas. Uppskattades väga kring 4 kg nu och hjärtljuden låg mellan 138-140.
Natten mot måndagen så hade jag lite mer sammandragningar än tidigare, dom kändes lite mer också än förut men det var bara då. Dagen efter så var det lugnt igen och sedan dess har jag inte känt nå mer alls så det är lika lugnt igen. Någon undersökning gjordes inte på mig så vet ej om det har hänt något eller ej men troligtvis inte.
Kommer även att måsta få antibiotika vid förlossningen pga B streptokocker så det känns ju också lite onödigt att dra på sig nå sånt.

Nu börjar det ömma rejält på nedre delen av magen, den har ju varit låg så länge nu så det är ett bälte av ömhet som att man har ett jätte stort blåmärke på insidan av magen som gör att det inte är särskilt skönt direkt. 
Sover helt ok, vaknar oftast en sväng kring 4 tiden och har svårt att somna om men slumrar till en sväng innan uppstigning. Filippa vaknar ju innan kl 6 så vi är på ju benen rätt så tidigt om morgonen.

Nu har jag varit gravid lite längre än jag själv trodde. Barnmorskan sa att det ju inte gått nå många dagar och det har det väl kanske inte gjort heller men ändå så hade jag nog inte räknat med en vecka övertid som det blir imorgon. 
Egentligen räknas man ju inte som överburen förrän vid 42 veckor men det har redan hunnit gå en vecka och det har gått fort så vad ska inte denna kommande vecka göra? Sen är det väl lite det där med att jag inte har nå känningar alls. Förra gången hade jag mer känningar innan och tydliga tecken på att det var på gång innan Filippa föddes men den här gången är det betydligt mycket lugnare än någonsin så det inger ju heller inget hopp om att det kommer att hända något småningom eller ska komma igång av sig självt.

Någon hinnsvepning har heller inte varit på tal, vilket de flesta tycks få när man närmar sig BF eller har gått över. Vid förra besöket så sa hon under undersökningen att hon inte ville “reta upp det” så antagligen så vill dom inte göra någon på mig heller och nu är det ju ändå för sent eftersom jag inte skall dit nå fler gånger.

Så den här bebisen är verkligen envis. Det som annars varit en så bra graviditet skall nu bara vara så här “besvärlig” på slutet. När jag väntade Filippa så pratade man om den luriga trean dvs att tredje barnet är den som är mest luras om att ge falska förhoppningar om att komma ut fast sen inte gör det i alla fall….typ. MEEN det här fjärde barnet är nog minsann den segaste av dem alla.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *