Gravid med fyran

Vecka 40 (39+0)

Då var vi här igen då fjärde gången gillt som man kliver in i vecka 39+0. En vecka kvar till beräknat datum dvs. Lite börjar man ju undra hur länge det ännu är kvar? spännande tycker jag att det är så här på slutet när man verkligen inte vet när det smäller till.

Mår bra, dras med förkylning igen nu sedan några veckor tillbaka och det ger sig inte. Vissa dagar är jag jätte trött och vissa dagar orkar man lite mer. Nu har det ju även varit så varmt att man blivit trött bara av värmen så dom har lovat lite sämre väder till helgen och det känns ändå helt ok om det blir lite svalare emellanåt även om denna sommarvärme är skön.
Var på min första BB kontroll i måndags och där konstaterades inget nytt. Allt var bara och hon kände på magen och kunde uppskatta en rätt stor baby på ca 3,7 kg då men vi får väl se vad det slutar på sen. Huvudet är inte helt fixerat, det gick att rucka på det lite lite grann ännu så får väl så på måndag när jag ska dit igen om det hänt nå annat. 

Att förlossningen närmar sig känns på spännande och skrämmande på samma gång. Jag minns ännu hur fruktansvärt intensivt och ont det gjorde när Filippa föddes, man brukar ju säga att man snabbt “glömmer” bort den där smärtan och det gjorde jag efter Mathildas och Felicias förlossning men inte Filippas, den gick alldeles för fort för att vare sig kroppen eller hjärnan skulle hänga med i svängarna så till viss del är man väl också även lite orolig över hur fort det skall gå denna gång? jag vill gärna att det tar lite längre tid fast det kanske låter konstigt?
Ännu är i alla fall inga tecken på att något skall vara på gång och så fort det börjar så ska vi åka in direkt är ordern från BB.

BB väskan är väl så gott som packad. Har inte med så mycket förutom lite ombyten och necessären åker ju ner allra sist eftersom man använder dom grejerna ännu dagligen. Om man skulle sakna något så kan nog Jonas ordna med det. 

Så man kan väl säga att allt i stort sett är klart inför en liten människas födelse. Nå vissa praktiska saker har vi ännu inte ordnat med tex så ligger skötbordet som Jonas hämtade hem förra veckan fortfarande i bilen så det hoppas jag vi ändå kan få ihop under helgen så får man pyssla lite med att vika kläderna på plats osv…men annars så känns allt klart.

IMG_8277

Alla gravidkläderna börjar bli för små, tröjorna går inte helt över magen och byxorna går knappt över låren så det är lite klent på klädfronten nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *