Gravid med fyran

Sista rutinultraljudet

Idag var det dags för det sista rutinultraljudet som man gör i vecka 36-37. Det måttades lite och viktuppskattades förstås och i dagsläget så väger den kring 2761 gram. Så en helt lagom baby men även om den inte väger så mycket nu så sa nog läkaren att det nog är troligt att den landar på en 4000 gram vid bf med tanke på att både Felicia och Filippa vägt över 4000 gram så vi får väl se helt enkelt. Rätt skönt ändå att den inte verkade vara någon jätte baby redan nu men sen är väl måtten lite si som så nå skönt ändå att det såg bra ut. Hade bra flöde i navelsträngen och mycket fostervatten.
Den verkar dock ha det bra magen och är varken fixerad eller på gång att göra entré inom någon snar framtid så jag tror den kommer kring bf + några dagar över, det är i alla fall min gissning, läkaren själv sa inget men det där kan man ju aldrig förutse ändå. Spännande blir det oavsett när den tänker komma.

Det känns alltid lite som att när man gjort det sista ultraljudet så börjar den där väntetiden på riktigt. Det är liksom nu som babyn är färdig, redo och välkommen att komma om den så vill. Allt är liksom “klart” på nå vis. För det sista vi sa innan jag gick var just att nu är det bara att fara hem och vänta, även om det inte är aktuellt just nu att den skall komma men ändå…det drar ihop sig.
Blev så väldigt mycket verkligare nu. 23 dagar till BF och med den här takten så närmar det sig faktiskt på riktigt nu.
Ikväll skall jag på omföderskekursen som ordnas. Jag har varit på den en gång tidigare när jag väntade Felicia men skippade den med Filippa men tänkte att jag skall gå denna gång och kanske få lite mer “dags att föda snart inspiration ;)”

IMG_8090

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *