Gravid med fyran

Vecka 37 (36+0)

Wow tiden har verkligen runnit iväg. Nu är det 4 veckor kvar tills den beräknade tiden är här.  Idag är det vecka 36+0.

Jag mår bara bra. Halsbrännan är mitt största besvär så det kunde ju vara mycket värre. Har gått upp mycket i vikt denna graviditet och står nu på en +22 kg. Vid senaste rådgivningsbesöket så var alla värden bra. Bebisens hjärtljud låg på en stadiga 132 sist.
På måndag är det sista ultraljudet så jag hoppas att allt ser ut som det ska. Vi lär väl även få en liten hint om storleken men jag har svårt att tro att babyn kommer vara någon liten krabat med tanke på att Mathilda är den enda under 4 kg hittills.

Har haft en del förvärkar, inte alla dagar men har någon dag nu och då som förvärkarna brukar hålla i sig från eftermiddag tills jag går och lägger mig, dom känns ordentligt, inte ont som i riktiga värkar men dom är inte direkt milda heller men som sagt bara något tillfälle nu och då så vad gäller förvärkar/sammandragningar överlag så är det rätt lugnt som det alltid har varit.
Hade i några dagar ett rejält tryck neråt, eller snarare som ett “bälte” som var ömt i nedre delen av magen som sin tur tryckte på ljumskarna så jag hade lite svårt att gå men ingen foglossning utan mer som en känsla att babyn lagt sig ännu mer ner men det börjar ju bli trångt nu så det är väl inte så konstigt, sen dess har jag inte alls känt av det mer.

Det känns bra med att ha en månad kvar ännu. Vi har inte alls hunnit förbereda oss så speciellt mycket ännu. Lite kläder har jag tvättat upp men dom har ännu inte fått någon plats någonstans, vi siktar på att hinna till IKEA ännu en vända och hämta ett skötbord så vi har förvaring och en plats för alla babyns grejer i badrummet på övre våningen. På nedre våningen kommer vi ha ett skötbädd i grovköket.
Vi har ju vaggan som babyn sover i den första tiden så måste ännu tvätta upp lite sängkläder osv. I övrigt så har vi det mesta förutom en större bil men det får bli sommarens projekt 😉

Mentalt är jag inte helt redo ännu eller jo redo för en baby men inte för en förlossning, inte än. Kanske det är hel knasigt att säga så, vid den här tidpunkten i en graviditet så brukar man ju känna sig färdig, kanske lite urled och otålig.
Det har gått så fort så kanske jag inte riktigt hunnit med å andra sidan så har jag varit med om det här tre gånger tidigare så jag känner mig trygg i mig själv. Vet att man inte kan förutse något så jag tar det mer som det kommer. Helt redo kanske man aldrig känner sig? men jag kommer nog säkert känna mig redo till slut, har ändå en månad kvar.
IMG_8010

2 reaktioner på ”Vecka 37 (36+0)

  1. Vad spännande Daniela! Jag tyckte just att jag läste ‘avslöjandet’ att du är gravid och nu plötsligt bara 4v kvar!? Lycka till med allt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *