Allmänt, Gravid med fyran

Mödrarådgivningen

Det var bara rena slumpen att jag igår kollade i rådgivningskortet och där stod det att jag idag hade kontroll dit kl 9.30. Det hade jag helt glömt för jag trodde det var nästa gång vilket betydde att jag inte hade tänkt mig för innan jag fyllde i barnens närvaro listor på dagis eftersom måndagar är de dagarna då barnen är lediga så det var ju bara att ta hela tremannabandet med sig och dra. Det gick helt ok, lite avbruten och mycket stoj och stök men vi kom i alla fall ut därifrån och allt som skall kollas var ju gjort.
Annars har det oftast bara varit Filippa med för hon är lite mer ledig än de andra två men lite kul också att alla tre fick vara med och kolla upp babyn.

Dagens besök var väldigt positivt för alla värden har stigit. Både blodtryck och HB. Att blodtrycket (110/55) hade stigit bidrog nog lite barnen till med tanke på att det blir lite extra när alla ska på med kläder,i och ur bil osv..men tummen upp ändå för bra värden. Hoppas på det framöver. Att HB hade stigit var skönt med tanke på hur många olika preparat jag tagit och inget har hänt utan istället så har det tidigare bara sjunkit. Vid inskrivningen var det 114 och sen har det bara dalat ner till 100 men idag var det ända upp i 109! Har tagit Obsidan varje dag sen senaste rdg besöket. För det tycks faktiskt vara det enda som funkar. Varken Blutsaft eller andra järndrycker så som Iron Vital eller Ferronol har hjälpt. Maltofer gjorde inget alls åt HB men Obsidan funkar.

Vikten skenar iväg som aldrig förr, + 16 kg sen inskrivningen och jag förstår inte hur det går ihop. Enda resonemanget som jag kan tänka mig är att mitt jobb gör så jag samlar på mig mer vätska än annars?! ingen aning om det är möjligt. Annars så är det väl en 5 kg som kommer ut sen eller något. Har märkt överlag att min kropp är helt annorlunda på nå vis, har blivit så bred överallt. Att magen växer och är stor är en sak men när det även sätter sig liksom runtom. Som jag skulle satt ett traktordäck runt magen eller något. Skulle igår morse dra på mig ett par mammajeans som har hängt med sedan Mathildas tid men tji fick jag för när vi närmare oss höftpartiet så sa det bara stop och där kom dom inte upp längre. Så mina höfter haft expanderat rejält om man tänker att jag under tidigare graviditeter haft den fram till vecka 40 och nu är det fysiskt omöjligt i vecka 26…jeje fortsättning följer.

Har moderkakan i framvägg denna gång så när vi pratade rörelser så sa jag att det ett dera är en lite lugnare spillevink denna gång eller så dämpar moderkakan så bra för visst känner jag rörelser hela tiden men inte tycker jag den känns lika livlig som de andra tre men man har kanske glömt och mera kraft i sparkarna blir det ju alltmer framöver förstås.
Hjärtljuden låg på 136 så det verkar vara en cool baby för 136 har ingen av de andra tre någonsin haft. Alla andra har alltid legat över 140.

Lite jämförelser

Mathilda: Vecka 27+2 Vikt: 69,7 kg SF-mått: 26 Hjärtljud: 150
Felicia:       Vecka 26+5 Vikt: 71,7 kg SF-mått: 27 Hjärtljud: 140
Filippa:      Vecka 26+5 Vikt: 67,1 kg SF-mått: 29 Hjärtljud: 145
Fyran:        Vecka 25+4 Vikt: 72 kg     SF-mått: 26  Hjärtljud: 132

IMG_7065

100 dagar kvar.  Känns bra behöver verkligen 100 dagar för att göra mig redo.

 

4 reaktioner på ”Mödrarådgivningen

    1. nja svårt faktiskt. Jag har lite svårt att tro på pojke eftersom det känns lite som att vi bara kan få tjejer 😉 men man vet ju förstås inte. Har ingen direkt känsla ännu men på nå vis känns hela graviditeten lite annorlunda denna gång än tidigare så det känns ju lite spännande att det faktiskt kan vara annorlunda…

  1. Det sägs att pojkar har något långsammare hjärtslag, men man vet ju aldrig…. Bägge mina gossar hade nog över 140, så kanske er fyra bara är extra cool, 🙂

    Ha det så bra allihopa!

    Hälsningar från Vasa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *