Allmänt

Länge sen sist

En dag kvar av ledigheten och sen är det dags igen att fara på jobb fredag morgon. Senaste arbetspasset var rätt tungt, det märks att man inte går på autopilot som förut och man är ovan vid att gå och stå långa dagar så det tog mig hela helgen att återhämta mig helt.
Ledigheten är som sagt på sluttampen men den har ändå varit bra, varit till skogen och plockat både bär och svamp. Umgåtts med barnen förstås och firat maken som fyllde år den 10:e, sen har vi förstås googlat och kikat på all sorts inredning,golv,tapteer,kakel och dylikt till huset så mycket av tiden går ju åt till det också men det känns verkligen som att ledigheten varit produktiv och att jag fått mycket gjort.

skogen.1

kantarellerna är inte plockade vid samma tillfälle som de två andra bilderna för då plockade vi blåbär på tumis jag och Jonas.

Det känns ännu bra att börja jobba igen, även om arbetspassen är relativt tunga och långa dagar så gör det å andra sidan att tiden går fort. Redan nu inkommande jobbvecka så kommer kännas lättare när turlistan ändras till kortare dagar.

Dom här hemma har det jätte bra och är ett bra team, jag har aldrig tvekat på att dom inte skulle fixa det utan mig och det är så skönt att få höra hur bra dom har det och att allt funkar så bra. Inga ledsna barn som gråter efter mamma för dom har ju pappa, visst frågar dom efter mig och Jonas säger att jag kommer hem sedan och dom är nöjda med det.
Jag märker att det bådat gott för oss alla att jag börjat jobba, Jonas har fått känna på att ansvara för all markservice här hemma och jag har fått känna på att släppa “kontrollen” över det som varit “mitt jobb” i flera år och låta någon annan sköta det på sitt sätt. Barnen har fått spendera mer tid tillsammans med Jonas utan att jag alltid är närvarande och alla har vi på detta vis blivit några erfarenheter rikare så än så länge kan jag bara säga att denna förändring kommit med enbart positiva effekter.
Nästa utmaning blir att få vardagen att funka med dagis och två heltidsjobb.

IMG_5524

Lite hyss hittar dom nog på när jag är borta, här tex har två av tre barn hittat nagellacket…

Även om allt känns bra och är positivt så är det kanske inte alltid alldeles lätt. När jag varannan fredag morgon kramar om och vinkar hejdå åt barnen och Jonas så känns det förstås jobbit på sitt sätt. Att säga hejdå och veta att man ses först om en vecka är förstås inte så jätte rolig känsla MEN barnen är glada, kramas och säger att “mamma kommer hem sen på natten när vi sover om några dagar” så det känns ändå bra att dom inte gråter och är ledsna, det hade nog varit jobbigt.

När jag väl är på jobb så är saknaden enorm men under kontroll. Första dagen är alltid värst men sen går det bättre. Vi pratar varje dag och får veta hur det gått. Jag jobbar ju hela dagarna och kvällar så jag hinner oftast inte tänka så mycket på annat än jobb så på så vis går det ju lite lättare.
När jag sen kommer hem så är känslan desto underbarare, det är något alldeles extra att få komma hem på en vecka ledigt efter en vecka jobb, det går inte att beskriva men den är helt fantastisk, man svävar verkligen på moln och det är så härligt så ja det här livet har sina för och nackdelar och jag försöker verkligen att fokusera på det positiva och hålla en positiv inställning.

skog2

Träningen och löpningen känns så bra just nu, har verkligen tränat i sommar, mest av alla somrar faktiskt och löpningen framför allt har jag fått ännu mer försmak av för nu märker jag verkligen av framstegen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *