Allmänt, Felicia, Mathilda, TIPS!

Att lära sig cykla

Mathilda fick ju en cykel i födelsedagspresent och när jag beställde den så ingick inte stödhjul (kunde köpas skilt) eftersom tanken är, att man skall lära sig “cykla” på balanscykel innan så att man sedan går över direkt till vanlig cykel utan att använda stödhjul där emellan, i början var det lite knepigt att komma underfund med att man måste trampa också för att komma fram istället för att ta fart med benen som på balanscykeln men det gick fort att lära och sen susade hon iväg på sin cykel utan problem. Däremot har hon inte ännu riktigt lärt sig att bromsa och lite svårt att komma iväg på egen hand men det tar sig det med, hon cyklar dagarna långa så hon lär sig nog när som helst.

Mycket har hon lärt sig av “lilla pukyn”. Den har varit till stor glädje och hon har cyklat året runt på den, nu har Felicia fått lilla Pukyn för sig själv men med tanke på att Felicia är lika stor som Mathilda så kan det vara att vi måste skaffa modellen större, finns ju olika storlekar av balanscyklar också.
Den mindre Pukyn (den röda på bilden nedan som Felicia cyklar med) köpte vi till Mathilda när hon fyllde 2 år, sedan dess har hon cyklat på den. Så vi har aldrig haft en cykel med stödhjul utan enbart Pukys balanscykel och nu då denna. Det är verkligen cyklar av hög kvalité.

Pukyx2Om du vill veta mer om Puky cyklarna så rekommenderar jag att du går in på: www.polkuped.fi där står det om dem och det var därifrån vi beställde, det gick jätte bra att beställa till Åland utan att åka på dubbelmoms och snabbt gick det också.

Jag minns själv när jag lärde mig att cykla utan stödhjul. Det var på samma bakgård som vi bor på nu 😉

1 reaktion på ”Att lära sig cykla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *